Sider

mandag den 22. februar 2016

Grønsag Lasagne - Mad #3 - 3 for 3 retters menu

Hovedretten

Hvem elsker ikke lasagne?! Jeg elsker det helt vild. Jeg tog dog ikke alle grønsager der stod i opskriften, og jeg valgte også at bruge rigtig lasagneplader, da jeg ærlig ikke orker mere arbejde en højnødvendig, da jeg havde planlagt 3 retters menu. Jeg lavet dobbelt potion, og det var nok til en lasagne i en standard bradepande, jeg troede der vil være nok til 2, men var der ikke, så den med kød i endte i en brødform og fik alt for meget bechamelsauce.
Jeg købte en færdig udgave af bechamelsauce og bruger altid 2 til en lasange, da jeg ellers ikke synes der er nok. Jeg har også Forretten med. Desseerten var bare en købe italisk is.

Forretten
Første step er at rive alt det grønsager der mulig at rive, du kan også hvis du har lyst til at skære det ud i tern. Jeg ikke så vildt med varme peberfrugter, så jeg valgt at bruge det som en form for snack til maden. Jeg valgte at putte tinge i gryde undervejs, jeg tændt først for blusset da alle grønsagerne var kommet i. 


Når alt er kommet i begyndte jeg at stege grønsagerne. Jeg begyndte også på at kødet på en pande for sig selv.Jeg havde købt fire forskelige slags hakket tomater, hvor i 3 af dem, var der tilsat hver sin smag, på denne her måde slap jeg for at stå med krydderider, hvor det bare vil ende med at blive ALLLT for kryddere. Jeg kan godt lide det normalt, men jeg synes at man skulle have lov at smage grønsagerne.
Hvis du godt vil have din (kød)sauce til at være mere flyden, så kan du rense tomatdåserne med vand, så du også får det hele med fra dåsen.

Find en bredepande frem. Jeg smøre normalt ikke min bredepande, da jeg ALTID putter sauce i bunden, netop for at den ikke skal brande på i bunden. Så er det bare at lave lagene. Jeg starter med (kød)sauce, så bechamelsauce også plader og forsætter til det er færdig. Ind i oven med sølvpapir over, så den ikke brander på også bare ind til man skal spise. Hvis man gerne vil have ost på toppen, anbefaler jeg at man putter det på, 5-10 minutter før man skal servicer, og uden sølvpapir, så det ikke sidder fast. Grunden til sølvpapir er for den koger i stedet og ikke kommer til at være brændt i toppen. Jeg havde min inde i næste en time.
Hvis du vil som mig lave forret, og du vælger at lave bruschetta, som jeg, så lav det 30 minutter før i skal spise. Man kan lave det på mange måder, jeg valgte bare lige at bruge de rester vi havde. Du kan sagsten også lave dit eget brød, jeg valgte at være på den sikker side og købte noget billigt Ciabetta brød fra Rema.

Forret
 Du starte med at skære brødet i okay trykke skriver. Når jeg skal skære enden af, så vælge jeg at være tynde skriver, da jeg ikke bruger ender og vi kan ligeså godt spare på brødet.

Jeg hælde så noget jomfru oliven olie op i en lille glasskål. Ikke så meget, du kan altid hælde mere op, det svære at hælde tilbage.


Derefter dypper jeg brødet på begge sider i olien også på en pande. Til at starte med, så tænder jeg altid for fuld gas på blusset, så det kan varme underlidt op, men når det så er varmet op, skruer jeg hurtig ned, så brødene ikke bliver sorte, for når de først er begyndt at tage farve, så går det stærkt Så er det bare til fyldet. Jeg skære mine tomater ud i skriver, der også nogle der gøre i tern. Derefter når brødene er klar, skal de på en rest også fyldet på. Ind i oven i 10-15 minutter.
Som sagt, der findes mange måder at lave det på, man kan også starte med at varme brønde i en ovn i sted for en pande og der findes også andre ting man kan komme på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar